Infraroodcabines

Infraroodcabines zijn een bron van lichamelijke én geestelijke weldadigheid. Ze bieden u de mogelijkheid om in uw eigen huis te ontsnappen aan alle hectiek van de moderne samenleving. U kunt zich als het ware helemaal herbronnen in uw eigen privésauna. Woonwinkel mdeco in Kruibeke is trotse leverancier van het gerenommeerde saunamerk Nobel Saunas, fabrikant van hoogwaardige infraroodcabines.

Infrarode straling

Infraroodcabines zijn sauna’s die worden verwarmd met infrarood. Infrarood, of infrarode straling, is een vorm van straling die niet zichtbaar is voor het menselijk oog. De straling is wel voelbaar in de vorm van warmte en is daarom ideaal voor gebruik in een sauna. Infrarood valt op basis van golflengte onder te verdelen in drie soorten:

  • korte golf
  • middengolf
  • lange golf

Deze verschillende golflengten hebben elk een andere invloed op het menselijk lichaam.

Mdeco - Sauna's - Nobel Sauna 130c - bestaand model

 Soorten infraroodcabines

De straling in een infraroodsauna wordt geproduceerd door een zogenaamde straler. De infraroodcabines van Nobel kunnen worden uitgerust met vier verschillende soorten stralers: keramische stralers, paneel-/carbonstralers, magnesiumoxidestralers of full-spectrumstralers. Elk van deze stralers werkt met andere golflengten. Welke straler bij u past, is afhankelijk van uw gebruiksdoel. Bent u op zoek naar een infraroodcabine omwille van uw gezondheid? Wilt u uw spieren beter kunnen ontspannen of rugpijn verlichten? Bij mdeco weten we alles van sauna’s, infrarood en stralers. Kom langs in Kruibeke voor deskundig advies en voor meer uitleg over de sauna’s van Nobel.

Voordelen van infraroodcabines

In een klassieke sauna wordt de temperatuur van de lucht verwarmd. Dit kan een benauwd gevoel geven en het lichaam verliest er veel vocht door. In een infraroodcabine ligt de luchttemperatuur lager, maar wordt uw lichaam verwarmd door de aangename infrarode straling. Dit is niet het enige voordeel van infraroodsauna’s. Veel mensen ervaren de volgende voordelen:

  • Ontspanning van spieren en gewrichten
  • Pijnverlichting
  • Geestelijk welzijn
  • Afdrijving van gifstoffen

Voor de beste infraroodcabines in Oost-Vlaanderen bezoekt u mdeco, de gezelligste woonwinkel van Kruibeke. Bekijk de nieuwe modellen en de bestaande modellen.